ADHD-utredning i Sundsvall

Vi är mottagning online som är specialiserad på ADHD. Hos oss kan du göra en privat ADHD-utredning i Sundsvall utan väntetid. Första bedömningssamtalet är kostnadsfritt. Boka din bedömning idag!

ADHD-utredning i Sundsvall: Kostnadsfri första bedömning

Den första online-bedömningen är kostnadsfri. Välkommen att boka!

Författare

Jonas Evander

Jonas Evander

Jonas Evander är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han började arbeta med ADHD-utredning för vuxna 2013. Han har även stor erfarenhet av psykologisk behandling vid ADHD.

Panorama över Sundsvall. Här kan du få en ADHD-utredning.

Utredning online

Vi är specialister på ADHD-utredningar online. Under din utredning har du flera videobesök där vi undersöker hur du fungerar fysiskt och mentalt. 

Säkert digitalt system

Du har videosamtalen i din ADHD-utredning i Sundsvall i vårt journalsystem och det säkra kommunikationssystem Kaddio. För att skydda dina uppgifter så behöver du alltid logga in med bankid. Väl inne i systemet kan du förutom att ha videosamtal även chatta med både läkare och psykolog.

Fysiska besök vid ADHD-utredning i Sundsvall

I vissa fall kan du behöva göra enstaka fysiska besök. Du har dem då i Sundsvall. Du får information om fysiska besök i början av din utredning.

Vilka frågor ställs i en utredning?

En av de viktigaste delarna i din ADHD-utredning i Sundsvall är intervjuerna. Intervjuerna ger oss en helhetsbild av hur du mår och fungerar. I utredningen får du svara på frågor om ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet.

Du får också frågor som hjälper oss utesluta andra problem som kan ge svårigheter som liknar ADHD utan att vara det. Frågorna berör olika delar av ditt liv vilket inkluderar: 

  • Arbete
  • Studier
  • Socialt liv
  • Relationer
  • Familjeliv
  • Fritid
  • Självkänsla.

Läs gärna vår detaljerade beskrivning om du vill veta mer om hur en neuropsykiatrisk utredning för vuxna går till.

Hur lång är en utredning?

Hur lång tid en ADHD-utredning i Sundsvall tar varierar beroende på dina behov och mål. Vi strävar alltid efter att du ska få en så noggrann utredning som möjligt. Vi vill även att du ska känna att du kan sätta ord på din upplevelse i lugn och ro.

Samtidigt är vi måna om du att du ska få den vård du behöver så snabbt som möjligt. Utifrån detta brukar de flesta utredningar vara avslutande inom två månader från att du har ditt bedömningssamtal. Många utredningar kan vara betydligt kortare än så.

Vad kostar en ADHD-utredning i Sundsvall?

Det första bedömningssamtalet är gratis (0 kr) och används för att utreda eventuella misstankar om ADHD eller autism. Vid bekräftade misstankar får du ett utredningserbjudande. 

Om du tackar “ja” så kostar en fullständig utredning 29 900 kronor. När vi registrerat din betalning börjar vi direkt. Vi erbjuder även delbetalning/avbetalning genom vår samarbetspartner Human Finans.

Bild på Sundsvall från luften. Här erbjuder vi ADHD-utredningar.

Ta vårt online-test för ADHD-symtom

Undrar du om du kan ha ADHD och vill ha en fingervisning? Vårt online-test för ADHD ger en inledande bedömning av möjliga symtom. Testet används inom svensk sjukvård för att upptäcka tecken på ADHD. Kom ihåg att detta test bara ger en första fingervisning. För att avgöra om du uppfyller kriterierna för en diagnos behöver du göra en fullständig utredning.

 

ADHD-utredning i Sundsvall: Kostnadsfri första bedömning

Den första bedömningen är kostnadsfri bedömning online. Välkommen att boka!