ADHD-utredning i Helsingborg

Få din ADHD-utredning i Helsingborg på vår privata online-mottagning. Det första bedömningssamtalet är kostnadsfritt. Boka din utredning redan idag för att komma igång!

ADHD-utredning i Helsingborg: Kostnadsfri första bedömning

Den första online-bedömningen är kostnadsfri. Välkommen att boka!

Författare

Jonas Evander

Jonas Evander

Jonas Evander är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han började arbeta med ADHD-utredning för vuxna 2013. Han har även stor erfarenhet av behandling av personer med ADHD.

En bild av Helsingborg där vi erbjuder ADHD-utredning.

Erfaren personal

En läkare och en psykolog ansvarar för din ADHD-utredning i Helsingborg. Läkaren kallas för psykiater vilket är en läkare specialiserad på psykisk hälsa. Psykologen och läkaren arbetar tillsammans för att förstå dina svårigheter på ett så bra sätt som möjligt. Vi har stor erfarenhet av både utredning och behandling av ADHD. 

Gör vårt online-test

Misstänker du att du kan ha ADHD? Gör vårt online-test för en första bedömning. Testet kallas för ASRS och är vanligt i den svenska sjukvården. Syftet med testet är att upptäcka svårigheter med ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet. Testet kan ge en första bild men ingen diagnos. För diagnos krävs en utredning. 

ADHD-utredning i Helsingborg utan väntetid

En utredning innebär för många ett stort steg mot rätt vård. Rätt behandling kan för de flesta göra en stor positiv skillnad när det kommer till livskvalité. Just för att det är så viktigt så är det svårt för många att vänta. Vi erbjuder en ADHD-utredning i Helsingborg med kort eller ingen väntetid.

Hos oss kan du ofta boka ett första bedömningssamtal inom en vecka. Du gör det direkt via hemsidan. Hittar du ingen tid som passar dig så hör gärna av dig så hjälper vi dig.

Ibland krävs begåvningstest

Intellektuell funktionsnedsättning är det som tidigare kallades för mental retardation.  Vid en utredning av ADHD behöver vi  utesluta att intellektuell funktionsnedsättning. 

I många fall går detta att utesluta genom studieresultat eller utifrån att du har ett komplext arbete. Om det inte går att utesluta baserat på hur du fungerar i vardagen gör vi ett begåvningstest. Om det krävs ett begåvningstest genomförs ett fysiskt besök i centrala Helsingborg.

Helsinborg från vattnet där du kan få en ADHD-utredning.

Här kan du läsa en mer detaljerad beskrivning av utredningen. Den hjälper dig förstå hur vi genomför neuropsykiatrisk utredning för vuxna.

ADHD-utredning i Helsingborg: kostnadsfri första bedömning

Den första bedömningen är kostnadsfri bedömning online. Välkommen att boka!